Általános Szerződési Feltételek

Érvényesség

Az alábbi feltételek valamennyi termékre, szolgáltatásra, ajánlatokra, Firma Josef Weingertner Edelmetall-Handel (továbbiakban FA.J.W.) egyéb kereskedelmi ügyleteire vonatkoznak, müncheni székhelyű jogi ügyletek a fogyasztók és a vállalkozó között. - A fogyasztók és a vállalkozók, azok akik a BGB (Német Polgári Törvénykönyv) szerint annak tekinthetők.

Szerződés záradéka

Nemesfém tömbök és érmék :

Kizárólag a következő gyártók termékeit szállítjuk: Degussa, Heraeus, Umicore, Perth Mint, US Mint, Royal Canadian Mint, Casa de Moneda de México, Rand Refinery Ltd, Münze Österreich, eredeti gyári csomagolásban. 

Az ügyfél telefonon, faxon vagy az internetes platformon keresztül adhatja le a megrendelést / vásárolhat. - Vételi ajánlatokat, megrendeléseket, melyek 50000 EUR feletti összegűek (§ 145 BGB szerint), kizárólag írásban vagy digitálisan aláírt e-mailben fogadjuk el, illetve faxon keresztül, mely kézzel alá lett írva.

Árak

Napközben változó árfolyamokkal számolunk, amihez hozzá kell számolni még a szállítás költségét. A vásárlásra vonatkozólag  a munkaidőn belüli aktuális árak érvényesek, melyek már tartalmazzák az ÁFÁ-t (MwSt). A munkaidőn kívül leadott megrendelések árát a következő kereskedési nap árfolyamán fixáljuk. - Az ügyletekre, melyek munkaidőben elfogadásra kerülnek, az internetes bolt megfelelő árfolyama érvényes. Továbbá a nyitvatartási időn kívül tett ajánlatokra a következő kereskedési idő aktuális nyitási árfolyama érvényes.

Munkaidő:Hétfőtől-Péntekig 9.30-16 óráig.

Eladás

A terméket az ügyfél átadja, elküldjük hivatalosan bevizsgáltatni. Miután megállapították az eredetiséget és az értéket, az így megállapított összeget Euróban 8 banki napon belül átutaljuk az eladó részére a szállítási és bevizsgálási költséget levonva. Ha az eladó nem fogadja el a megállapított árat vagy nem felel meg a vizsgálatnak a termék, akkor ebben az esetben az árút visszaküldjük az ügyfélnek a szállítási költség és a minőség vizsgálati díj megtérítése ellenében.

Fizetési mód

Kizárólag előre fizetés esetén szállítunk. Az Euróban vagy Forintban történő banki átutalás-, és a szállítás költsége a megrendelőt terheli. - Egyedi megállapodás szerint lehetőség van 25% foglaló befizetésével (EUR, HUF), készpénzben vagy banki átutalással, árút megrendelni. - Vételi ügyleteknél az ár a pozitív teszt elfogadásától függ. - A vételárat Euróban a vizsgálat befejezése után 3 napon belül átutaljuk az ügyfél által megadott számlaszámra.- Továbbá, ha a vételi ügyleteknél a valódiság bizonyítása és az újrahasznosíthatósági ellenőrzés negatív eredményt ad, a FA.J.W. elállhat a szerződéstől.

Visszavásárlás

A korábban nálunk vásárolt termékeket az aktuális nettó ár 95 százalékáért visszavásárolhatjuk, de ezirányú kötelezettségünk nincs. Amennyiben élni kíván ezzel a lehetőséggel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lemondás az elállási jogról

A nemesfémek árainak ingadozása nem irányítható az értékesítő által. Az EU törvények szerint, ezért az árgarancia ki van zárva. [§ 312d BGB IV Nr. 6]

Szállítás, csomagküldés

Általában az átutalást követő 3-5 munkanapon belül elindítjuk a szállítást. A küldeményeket a vásárlás teljes értékében biztosítjuk, amennyiben úgy kívánja. Kizárólag a következő országokba szállítunk: Anglia , Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Franciaország, Németország,Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország , Svájc.

Személyes átvétel

Eleget teszünk az egyeztetés utáni, személyes átvétel kérésének.

Munkaidő

Hétfőtől péntekig, minden reggel 9.30-tól 16.00 óráig tart a munkaidőnk. Sürgős esetekben, telefonon, az ismert elérhetőségeken, a munkaidőn kívül is elérhetőek vagyunk.

Pénzmosásról szóló törvény szerint

Minden készpénzes ügylet, amelynek értéke 15000 € feletti, összhangban a pénzmosásról szóló törvénnyel (GwG) (Pmt 2007. évi CXXXVI. Trv.), a szerződő partner azonosítása szükséges. Az azonosítás történhet a szerződő fél egy érvényes személyazonosító igazolványa vagy útlevelének másolata alapján.

Tulajdonjog

Az árú a vételár teljes kifizetéséig az eladó tulajdonában marad.

Kártérítési kötelezettség

A szerződő partnerek kár- és költségtérítési követelése, bármely jogalappal, kifejezetten a szerződéses kötelezettség megszegéséből adódóan és a szerződésen kívüli károkozást is beleértve, ki van zárva.

A szerződési feltételek változása

Fenntartjuk a jogot, hogy a szerződési feltételeket bármely módon megváltoztassuk vagy kiegészítsük. Az oldal felhasználója minden látogatás alkalmával olvassa azt el, hogy megismerkedjen a változtatásokkal.

Érvényes jog

Amennyiben a szerződésben nincs másképp kikötve, a szerződés a német jog alá tartozik és a Német Szövetségi Köztársaság törvényei (BGB) szerint kell értelmezni. Az UN-CIGS szabályozásának alkalmazása kizárva.

Adatvédelem

A szövegek, képek és más a FA.J.W. Edelmetall-Handel weboldalain publikált információkat is beleértve - ha nincs másként kijelentve - a FA.J.W. szerzői jogi alapját képezik. Minden fajta sokszorosítás, terjesztés, tárolás, küldés és továbbítás (pl. az árak továbbítása) a FA.J.W. írásos engedélye nékül tilos.

Céginformáció

A céginformációkat az Impresszum oldalon találja.