Bécsi Filharmónikusok / Wiener Philharmoniker érme

Az európai befektetők kedvelt érméje, amely arany és ezüst változatban egyaránt megtalálható.

A Bécsi Filharmónikusok érmét a bécsi Osztrák Pénzverde készíti, amelynek 800 éves tapasztalata van a csodálatos érmék készítésében. Az érme elő- és hátoldalán a bécsi Filharmónikusok hangszerei láthatók.

A Bécsi Filharmónikusok aranyérme

Bécsi Filharmónikusok aranyérme

A bécsi Filharmónikusok a világ egyik leghíresebb zenekara - előttük való tisztelgésként döntött úgy az osztrák kormány, hogy a legtisztább aranyból készülő érmén az ő hangszereik szerepeljenek. A Bécsi Filharmónikusok aranyérme 1 unciás 24 karátos arany, tisztasága 99,99%.

Az érme grafikája

Az érme egyik oldalán a bécsi Musikverein Arany Termének nagy orgonája látható, a bécsi filharmonikus zenekar szimbolikus és jól ismert hangszere. A másik oldalon a filharmónikus zenekar többi fontos hangszercsoportját szimbolizáló hangszerek láthatóak (vonósok, cselló, fagott, hárfa, kürt).

Méretek

A Bécsi Filharmónikusok érmét jelenleg 4 különböző méretben verik 1/10-ed unciás mérettől 1 unciás méretig. Névértékük 10, 25, 50 és 100 euro.

A Bécsi Filharmónikusok érme népszerűsége

1992-ben, 1995-ben és 1996-ban a Bécsi Filharmónikusok befektetési aranyérme volt a legnagyobb számban értékesített érme a World Gold Council adatai szerint.

2004-ben kiadták a népszerű érme 15. születésnapját ünneplő 1000 unciás érmét, melynek névértéke 100,000 euro volt. Összesen 15 darabot készítettek belőle, amely 2 hét alatt elkelt. Az óriási, Guiness rekorder érme számítógéppel és kézzel készült 130 óra alatt.

A Bécsi Filharmónikusok ezüstérme

2008. február óta az osztrák pénzverde gyártja a Bécsi Filharmónikusok érme ezüst változatát is, amely grafikájában egyezik az aranyéval. Anyaga 99,9% ezüst, finomabb mint az ékszerkészítéshez használt .925 Sterling ezüst.

Cégünk a Bécsi Filharmónikusok érméket arany és ezüst változatban egyaránt forgalmazza:

 

Forrás: