Befektetési ezüst

A befektetési ezüst három-kilences=999 vagy négy-kilences=999,9 finomságú ezüsttömb vagy ezüstérme.

Befektetési ezüstérme

Napjainkban jobb beruházásnak számít, mint a befektetési arany, mivel évről - évre növekszik a kereslet és az ipari felhasználás. A befektetési ezüst ára nemcsak a spekuláció függvényében növekszik, hanem az ipari kereslet miatt is, kedvező fizikai és vegyi tulajdonságainak köszönhetően. 

A középkorban az ezüst ára elérte az arany árát, mely napjainkban egyre jobban közeledik ehhez a trendhez. Akár közép-, akár hosszú távon fektetjük be befektetési ezüst érmébe vagy befektetési ezüsttömbbe a szorgalmas munkával megtakarított vagyonunk egy részét, biztos megtakarítási alapot fog képezni.

A befektetési ezüst nemcsak inflációs - deflációs helyzetben állta ki a próbát, legalább olyan jó befektetésnek bizonyul, mint a befektetési arany.

Mikor érdemes ezüstbe fektetni?

Amikor a készletek fogyóban vannak és megnő a fontossága az ipari felhasználás miatt. Napjainkban a jelenlegi szituáció ezt mutatja, mivel a földkéregben levő készletek a jelenlegi éves kitermelés függvényében kb. 10 - 12 év alatt kimerülhetnek. Az ezüst túlnyomó részét azaz 90% - át ipari célokra használják, míg az arany esetében ez kevesebb mint 10%.

Milyen arányban fektessek aranyba és ezüstbe?

A befektetési tanácsadók javaslata szerint a befektetés 3/4 - e legyen ezüst és csak 1/4 - e legyen arany.

Az ezüst befektetés előnyei

Az ezüstöt a szegény ember aranyának nevezték, de nemcsak a kispénzű megtakarítóknak ajánljuk, hanem a nagy befektetőknek is, mivel tömb és érme formájában egyaránt jó beruházásnak bizonyult. Az ezüst értéke az elmúlt 3 évben 480% - ot emelkedett.

Milyen minősítései vannak a befektetési ezüstnek?

Három - kilences=999 vagy négy - kilences=999,9 finomságú minősítése van.

Bizonyos befektetési ezüstérmék, amelyek fizetési eszköznek számítanak, ennél alacsonyabb finomságúak. 

Az ezüst forgalom szerinti minősítése szempontjából is létezik az úgynevezett Good Delivery minősítés.

Milyen formában lehet befektetési ezüstöt vásárolni?

Fizikai formában a befektetési ezüst kétféle alakot ölthet:

befektetési ezüstérme

A legnagyobb nemesfém gyártók sokszor az aranyérmékhez hasonló (vagy ugyanolyan) grafikával vernek ezüstérméket. A kidolgozottság és a különféle megmunkálási technikák lehetővé teszik, hogy az érmék tükörfényesek vagy fényesmatt felületűek legyenek, de készülnek színezett ezüstérmék is. Az ezüstérmék nemcsak megmunkálásuk, design-juk, de akár 10 centiméteres átmérőjük miatt is rendkívül impozánsak.

befektetési ezüsttömb (ezüstrúd, ezüst érmetömb)

Hasonlóan az aranyhoz, ezüst változatban is készülnek tömbök. A tömböket ellátják grafikával is - ilyen a cégünk által forgalmazott Andorra Eagle vagy Cook Islands ezüsttömbök. Ezeknek az ezüsttömböknek az a legfőbb érdekessége, hogy bár formájukat tekintve tömbök, jog szerint viszont érmének minősülnek .

Hogyan lehet eladni a befektetési ezüstöt?

Befektetési ezüstöt nemcsak a kereskedők vásárolják vissza, hanem magánszemélyek is, gyűjtői vagy befektetési magáncélra. Az eltérő ízlések függvénye, hogy befektetési ezüstérmét vagy tömböt választanak az ügyfelek.

Hol vásároljak befektetési ezüstöt?

Hiteles kereskedőnél, aki igazolhatja a befektetési ezüst tisztaságát, származási helyét. A vásárlás bizalom kérdése, mely korrekt, pontos és hosszútávú kapcsolaton alapszik.